Dorim ca în camera pentru copii amenajată de dvs., copilul dvs să-i fie bine!

Alegînd mobiler pentru copilul dvs., necesar să luați în considerație totul: începînd cu mărimea camerei și finisînd cu forma mînerelor la dulap și sertare. Sortimentul mobilei pentru copii pe piață este redus, prețurile se apropie de cele ale a mobilei pentru maturi, deaceea e mult mai logic de a comanda producția după proiectul individual.

Camera pentru copii include cîteva lumi diferite : dormitor, hol, camera de joacă, biroul de lucru precum și depozitul de comori. Sunt clar evedențiate zonele de odihnă, distracții si activități.

Mobila pentru această odaie trebuie să fie încăpatoare, trainică și ușoară.

Această cameră trebuie sa inspire copilul doar emoții pozitive și să-i stimuleze curiozitatea. Pentru aceasta psihologii recomandă pentru copii pînă la virsta 5-7 ani culorile strălucitoare , pline de viață. Pentru bebeluși este mai mult preferat de folosit culorile discrete, pale.

Pe cei mai mici mai mult ai atrag culorile suculente: roșu purpuriu , roz. Copiilor de la 9 pina 11 ani le place portocaliul, galbenul și verdele . La copii de peste 12 ani deseori culoarea preferată devine albastru. În camera penru copii se potrivesc foarte bine și anumite pete de culori aprinse, dacă aceastea se folosesc în finisarea de mobilier.

Nu trebuie de uitat că spațiul pentru dormit poate fi nu numai pătrat, dar și rotund, există o serie de pături și saltele rotunde.

Pe măsură ce crește copilul , trebuie să se schimbe și estetica camerei sale: culorile devine mai reținute, decorul mai elegant.Camera adolescentului trebuie să fie nu numai funcțională dar și modernă. Este important ca copilul dvs care petrece ore în șir făcînd lecții, să fie asigurat cu o iluminare suplimentară pe masă de lucru prin intermediul lămpilor standart sau lămpior cu halogen.

După cum arată experiența în țările străine , în țările vestice mobila pentru copii este schimbată mai des decît orice altă mobilă în apartament. Pe noi această regulă  reprezintă doar o tendință, o urmați sau nu e decizia dvs. Nu vă săturați să cumparați tot ce e mai ieftin ca pe urmă “să nu vă pară rău să aruncați”. Procurați un lucru , pe care nu va fi nevoie să-l aruncați , chiar atunci cînd copilul va crește.

Leave a Reply